Find alfabetet

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Hvis du er ude, skal du på fliserne tegne et rektangel med 28 felter (4x7). I hvert felt skrives et bogstav, så hele alfabetet er med. Hvis du er indenfor, skal du tegne alfabetet på et eller flere stykker papir.

Nu skal du finde enten naturting omkring dit hus eller ting i huset, hvis navn starter med et af bogstaverne i alfabetet. Løb omkring og led.  Når du har fundet en genstand, lægges genstanden på det bogstav, som genstanden starter med. Eksempelvis lægges ”sten” på bogstavet ”S”. Sådan bliver du ved, indtil alle bogstaver har en ting.
Vis en voksen dit alfabet, når du er færdig. Få ham/hende til at tjekke, at tingene starter med det rigtige bogstav. Hvis der er bogstaver, du ikke har kunnet finde ting til, så snak om hvilke ting, der kunne have været brugt.

Variationer

 • Kan laves i sprogfag.

 • Kan laves som tallinje. Så finder man blot hhv. 1-2-3-4… stk. af forskellige ting.

 • Hvis du er sammen med kammerater, kan øvelsen laves som en konkurrence på tid mellem flere hold. Så tegner man blot flere alfabeter.

 • Bevægelsesformen kan variere, så man fx hopper, hinker, dribler med en bold, mens man leder.