Hoppeleg

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Eleverne stiller sig skulder ved skulder i en rundkreds, så alle kan røre og se hinanden. Der skal nu leges hoppeleg – en leg hvor deltagerne ud fra de meldinger, der gives, enten hopper til højre, venstre, frem eller tilbage.
En af eleverne træder ind i midten af cirklen og bestemmer (siger højt), hvordan de andre skal hoppe: F.eks. ”Til højre”, ”Til venstre”, ”Frem” eller ”Tilbage”. Deltagerne gør nu præcis, hvad der bliver sagt.
OBS: Meldingerne kommer i et tempo, så det fysisk kan lade sig gøre at følge med.

Eksempel: ”Til højre” – ”Til højre” – ”Til venstre” – ”Tilbage” – ”Til venstre” – ”Frem”.

På næste niveau skal eleverne hver gang gøre det modsatte af, hvad der bliver sagt: Hvis der f.eks. bliver sagt ”Til højre”, skal eleverne huske at hoppe til venstre osv.

Eksempel: ”Til højre” (hop til venstre) – ”Frem” (hop tilbage) – ”Til venstre” (hop til højre).

På sidste niveau skal eleverne gentage præcis, hvad der bliver sagt, men så huske at gøre det stik modsatte.

Eksempel: Eleven, der bestemmer, siger: ”Frem”. Deltagerne i rundkredsen svarer ”Frem”, men hopper så tilbage.

Variationer

Der kan, når øvelsen er kendt for eleverne, arbejdes med et væld af variationer og forskellige meldinger. En helt simpel variation af øvelsen er at melde ud på engelsk eller tysk som et lille krydderi på sprogindlæringen,

Download hele øvelsen som pdf her.

Øvelsen er udviklet og inspireret af Peter Vestergaard, Sundhedskonsulent - Bevægelse og røg, Vejle Kommune.