Jægeren og kaninen

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Eleverne stiller sig skulder ved skulder og danner en stor cirkel. Når alle står klar introduceres ”kaninen”. Kaninen er en pebernød (i december) og ellers en lille bold eller et viskelæder.

På et startsignal fra læreren sendes kaninen den ene vej rundt i hænderne fra den ene elev til den anden. Når kaninen er kommet cirka halvvejs rundt i cirklen på sin anden omgang, sendes ”jægeren” – en kagedåse (i december) eller en større bold/genstand rundt i cirklen i samme retning som kaninen. Nu gælder det for jægeren om at fange kaninen.

OBS: Det er vigtigt at pointere, at alle eleverne skal lade både kanin og jæger vandre gennem begge hænder uanset retning for at holde rundkredsen og kæden intakt i ”jagten”.

Jægerne kan skifte retning i sit forsøg på at fange eller indhente kaninen, men kaninen kan kun skifte retning, når jægeren gør det. Så det handler om for alle elever i rundkredsen at være opmærksomme og følge med i, hvad både jæger og kanin foretager sig i jagten og flugten.

Variationer

- Denne øvelse kan også varieres i sin form, så den ligner ”Formel 1 kast”. I denne variation inddeles rundkredsen/cirklen af elever på skift i 1´ere og 2´ere, som enten skal stå for kaninens flugt eller jægerens jagt rundt i cirklen. Ellers gælder samme regler som ovenfor. Dog er det vigtigt at pointere og huske, at 1´erne og 2´erne kun må aflevere til hinanden indbyrdes på holdet. Nu bliver samarbejde og fokus endnu mere centralt. Antallet af deltagere skal med denne variation også være ligeligt fordelt, hvis alt skal være helt fair.

Download hele øvelsen som PDF her.