Volapyk-penalhus

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Læreren siger: Vis mig dit volapyk-penalhus!

Og nævner herefter flg. opgaver

Tag 3- 5 ting frem fra dit penalhus....
Giv hver ting et volapyknavn (fx hedder en blyant en sofapude)....

Nu skiftes eleverne i par til at give hinanden en volapykting. Den ene siger fx. Værsågod du må gerne låne min ”sofapude” – Tak, så må du låne mit rivejern (lineal). Det bliver man ved med intil man har byttet alle 3-5 ting.

Så skal parrene give tingene tilbage – én ad gangen. Den ene siger nu fx: Tak for lån af dit ”rivejern” . – Selv tak, her er din ”sofapude”.

Øvelsen kan jo bruges på alle trin. Hos de små med kun 3 ting, og hos de største også på fremmesprog.

Øvelsen er god til at sætte koncentrationen i gang - og træne hukommelse.

Bland gerne eleverne i par med andre end blot sidemakkeren, så de også lige kommer op af deres stole. Lad dem fx. stå over for hinanden ved bordene, mens de bytter.


Øvelsen er indsendt af Trine Stenger Graversen.