Stav og byt

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

 

Banen stilles op. Den kan opstilles på et gangareal, i en hal eller i skolegården/på græsareal.
Banen består af fire lige store felter og til hvert felt knytter der sig en øvelse:

 1. Eleverne balancerer overfor hinanden på et ben og skal på skift bukke sig ned og klappe bag på makkerens underben fem gange.
 2. Eleverne skal i par og på skift dreje hinanden rundt, fem gange i hver retning.
 3. Eleverne hopper fem hop fra side til side i par.
 4. Eleverne står parvis ryg mod ryg i armkrog. De skal samtidig gå fem gange ned i knæ.  

Når de fire felters øvelser er forklaret, får alle elever et ordkort. Til musik mingler eleverne rundt mellem hinanden. Når musikken stopper, mødes man to og to i et af de fire felter.

Eleverne hører hinanden i ordene ved at stave ordene højt for hinanden.

Hvis begge ord staves rigtigt eller blot det ene ord, udføres øvelsen, der hører til det felt, parret står i. Bagefter bytter parret kort. Hvis begge ord staves forkert, må parret selv vælge et nyt felt med en ny øvelse og de beholder deres eget kort.

Så startes musikken igen og på den måde fortsættes øvelsen. Øvelsen gentages et valgfrit antal gange. Øvelsen rundes af med, at læreren siger ordene fra ordkortene højt imens eleverne skriver ordene på papir eller på en tavle.

Denne øvelse er lavet i samarbejde med Sproggren.dk