Hop tiere og ettere

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

På hvert mælkelåg skrives et tal mellem 1- 99 som lægges rundt omkring. Eleverne går sammen tre og tre. De løber ud og henter et mælkelåg hver, og mødes igen, der hvor de startede. På dette sted, er der tegnet en firkant hvori der står ”10´er”  og et felt hvori der står ” 1´er”. Hvis eleverne fx har hentet tallet 48, skal de hoppe 4 gange på feltet ”10´er”og 8 gange på feltet ”1´er”. Dette gør de med alle tre tal som de har hentet. Herefter lægges lågene ud igen og gruppen henter tre nye låg.

 

Variationer

I stedet for at hoppe i feltet kan eleverne lave forskellige øvelser. Eksempelvis sprællemand, armstrækninger osv.

Mælkelågene kan blive placeret udfordrende steder, så eleverne skal bevæge sig mere, fx under en bænk, oppe i et træ osv.

Øvelsen kan udvides, så tallene hundrede og tusinder også er med. Så skal tallene på mælke- lågene være tilsvarende højere. Eller man kan hente tre tal og lave det til et hundrede-tal, som man så hopper.

Øvelsen er udviklet af Herskindskolen