Statego med primtal-kvadrattal-sammensattetal

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Eleverne deles i 2 hold med hver deres bunke kort (rød og grøn)
Det gælder nu om at erobre de andres flag (kegle). 
Når de møder en modstander og de går i kamp, så gælder følgende regler:
Primtal er stærkest, kvadrat tal næst stærkest og sammensatte tal svageste. Hvis 2 fra samme talgruppe mødes, så vinder størst tal og ved pointlighed, så byttes kort og der siges "tak for kamp".
Efter kamp løber eleverne tilbage til spilmester (den der sidder ved flaget og fordeler kort til holdet) og afleverer kort (hvis man har vundet et) og får et nyt og går ud og kæmper igen.

Variationer

Man kan ændre i rækkefølgen af hvilken talart der er stærkest.
Yngre elever kan man bare bruge tallene og deres værdi evt. m. plus eller minus stykker.

Evaluering af øvelsen og tegn på læring

Tegn på læring: eleverne kan udpege primtal, kvadrat tal og sammensatte tal

Øvelsen er udarbejdet af Johnni Vestergaard.