Blind passager

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Blind passager

Gå sammen med en fra din familie eller en ven/veninde. Den ene er blind passager med lukkede øjne og den anden er fører.

Føreren beslutter sig for et ord og skal lede den blinde rundt til forskellige ting, der har ordets bogstaver som forbogstaver. Når de kommer til en ting, åbner den blinde passager øjnene og siger tingens navn, og husker det første bogstav i ordet. Den blinde passager føres rundt til forskellige ting, indtil forbogstaverne danner det ord, som føreren har bestemt. Den blinde passager gætter ordet.

Efterfølgende skrives ordene ned.

Variationer

 • Start øvelsen med at udpege ting i lokalet med vokaler.

 • Aftal sværhedsgraden af ordene.

 • Nævn genstandens navn på engelsk eller tysk.

 • Den blinde passager styres på følgende måde; Frem = prik på ryggen. Venstre = prik på højre skuldre, Højre = prik på venstre skuldre, baglæns = 2 prik på ryggen, stop = lille klap på hovedet. Find selv på egne styreformer.