Find alfabetet

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Tegn et kvadrat med kridt med 28 felter (4 X 7) eller formet som et tastatur. I hvert felt skrives et bogstav, så alle bogstaver fra alfabetet er med. Alle i familien skal finde en ting i naturen. Når I har fundet en genstand, lægges den på det bogstav, som genstanden starter med. Eksempelvis lægges ”sten” på bogstavet ”s”. Alle søger efter ting, der kan lægges på det fælles alfabet. Øvelsen fortsætter indtil der ligger en genstand på alle bogstaver i alfabetet. Der må gerne ligge flere ting på samme bogstav. Husk at være kreative - fx kan skrald også bruges.

 

Variationer

Øvelsen kan udføres som en konkurrence på tid mellem flere hold eller deltagere. Så tegner man blot flere alfabeter.

Bevægelsesformen kan variere. Eksempelvis kan I lede efter ting sammen, mens I løber i en hula-hopring.

I kan også finde fem ting hver, hvorefter I skriver forbogstaverne ned på de ting, I har fundet. Forbogstaverne skal både skrives med små og store bogstaver. Eksempelvis hvis der findes et blad, skrives ”b,B”.

Materialer

Kridt


Øvelsen er udviklet af Herskindskolen.Eleverne finder eksempelvis fem ting hver, hvorefter de skriver forbogstaverne ned på de ting, de har fundet. Forbogstaverne skal både skrives med små og store bogstaver. Eksempelvis hvis en elev finder et blad skriver elevem ”b,B”.


Øvelsen er udviklet af Herskindskolen.