Aktiv læsning

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Læreren forbereder 10 mindre bevægelseshistorier, eller klassen deles i 10 grupper, der hver formulerer en lille skriftlig bevægelseshistorie. Historien skrives på et kort. Historien kunne lyde: "Pigerne hoppede alle i sjippetov dagen lang, de kunne hoppe på mange forskellige måder. Prøv om du kan hoppe 10 gange, og på flere forskellige måder".
De 10 historier lægges under 10 kegler, som er fordelt i klassen eller på et udeareal. Skal der bruges en rekvisit, lægges denne også ved keglen, fx sjippetov.
Eleverne starter i grupper ved en af de 10 kegler. Her læser gruppen en historie og aktiviteten udføres.
Så går gruppen videre til næste kegle og sådan fortsættes øvelsen indtil alle har læst og udført alle historier.

Variationer

Øvelsen kan også udføres i sprogfag eller i matematik, hvor eleverne regner regnestykker, hvor resultatet efterfølgende hoppes, sjippes, hinkes, udføres som mavebøjninger el. lign.

Denne øvelse er udarbejdet af Lene Faaborg Stenger og Tine Bromerholm, Tønder Kommune.