Alfabetmatematik

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Hæng talkortene op i rækkefølge på en væg eller tavle et godt stykke væk fra elevernes udgangspunkt. Vælg selv, hvor mange tal, du vil have med, fx 2-6, 2-12 eller 2-24. Nedenunder hvert tal hænger et bokstav (tilfældigt). 

Inddel eleverne i grupper á 2-3 personer. I hver gruppe skal eleverne slå med 1, 2, 3 eller fire terninger. Det antal øjne terningerne viser, lægges sammen. Bokstavet med dette tal findes og der skrives et ord, der starter med det. 

Variationer

I stedet for at skrive et ord, der starter med bogstavet, kan eleverne skrive et ord, hvor bogstavet blot indgår. 

Hvis man slår det samme antal øjne to gange i træk slår de om.

Hæng flere bogstaver op under samme tal, hvis eleverne ikke er øvede i matematik endnu og alle bogstaver skal i spil.

Opgaven kan løses individuelt og de dygtige kan få fire terninger, for at øge sværhedsgraden.