Batman

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

En elev vælges til at være Batman. Batman placeres i den ene ende af rummet med en kappe om sig.

De andre elever står i den anden ende og råber: "Batman, hvad har du under din kappe i dag?"

Batman svarer: "Jeg har en...." og viser et ordkort med et ord. F.eks. "sommerfugl".

Når en elev har læst, forstået og sagt ordet højt, må alle elever flyve som en sommerfugl ned til batman og løbe tilbage igen. Herefter vises et nyt ord: F.eks. krabbe, slange, motorcykel, hare, hund, gepard, balletdanser, snurretop m.fl.

Variationer

- Batman siger et ord - f.eks. "løve". Eleverne skal finde det rette ordkort, hvor ordet står på. Antallet af ordkort med det samme ord skal svare til antallet af elever. Ordkortene skal ligge i den ende, hvor eleverne står. Når eleverne har fundet et kort med det rigtige ord, fx "løve", skal de bevæge sig som en løve ned til Batman, aflevere kortet til ham og løbe tilbage igen.

Øvelsen kan i denne variation også bruges i sprogfag, fx engelsk og tysk, hvor ordet på kortet skal oversættes til det pågældende sprog. Hvis der f.eks. står "sommerfugl", så må eleverne flyve som sommerfugle, når en elev af sig selv har sagt "butterfly" eller "Schmetterling", hvis øvelsen prøves af med de tyske gloser.

- Øvelsen kan også sagtens tilpasses til selve læseindlæringen på primært 1. klassetrin, hvor fokus så lægges på ordgenkendelse, læsning og stavning af lydrette ord. Ordkort med lydrette ord kan downloades her eller under ”Materialer”.

Download hele øvelsen som pdf her.

Denne øvelse er udarbejdet af Lene Faaborg Stenger og Tine Bromerholm, Tønder Kommune.