Bogstavtik

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Læreren befinder sig på banens midte med aktivitetsterningen. Eleverne er delt i to hold, der stiller op på hver sin side af læreren med front mod læreren. Hvert hold har en hjemmezone, hvor der er placeret en kasse med bogstavkort (bagsiden opad) og en tom kasse (til vinderkort). Læreren kaster aktivitetsterningen. Eleverne bevæger sig på den anviste måde hen til egen hjemmezone. Her tager hver elev et bogstavkort og bevæger sig på samme måde ud på banen igen og "tikker" en elev fra det andet hold. De to elever præsenterer nu deres bogstav (navn, lyd, vokal/konsonant). Den, der har det ”seneste bogstav” i alfabetrækkefølgen vinder modstanderens bogstavkort. Eleven, der har vundet kort bringer det til den tomme kasse i egen hjemmezone og lægger sit eget bogstavkort i bunken i holdets bogstavkasse. Hvis de to bogstaver er ens, bytter eleverne kort, og begge vender hjem med et vinderkort. Tilbage til udgangspunktet, og terningen kastes igen. Der spilles på tid, og vinderholdet bliver det hold med flest vinderkort. 

Variationer

Bevægelsen kan udføres på tid. Ved fløjt samles eleverne og terningen kastes igen. 
Bogstavkort kan udskiftes med ordkort. Eleven, hvis ord der har flest stavelser, vinder kortet.
Bogstavkort kan udskiftes med ordkort med de 120 mest almindelige ord. Når eleverne mødes, læses eget ord for modstanderen, som skal stave ordet. Er det rigtigt, vindes kortet.
Øvelsen kan også bruges i matematik: Bogstavkort udskiftes med talkort. Det største tal vinder.
Øvelsen kan også bruges i sprogfag, fx engelsk g tysk: Billedkort. De to elever skal sige det engelske/tyske ord på modstanderens kort. Siges ordet korrekt, vinder eleven kortet.