Cirkel-byt-plads

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Lommefliserne lægges ud i en rundkreds og hver elev får en udtryksform/modalitet, som de skal repræsentere i øvelsen. Denne sættes fast på ryggen af eleven med en klemme.

Alle elever placeres på en lommeflise, og læreren placerer sig, så man kan se alle. Nu råbes en modaltekstgenre op, fx tegneserie. Alle, der har en modalitet, der indgår i tegneserie, bevæger sig ind i kredsen og bytter til en ny vilkårlig plads. Efter hvert pladsbyt kan man lade eleverne byde ind med viden om typen af modaltekst.

Selve kompleksiteten kan også diskuteres ift., hvor mange forskellige modaliteter, der har været i bevægelse og byttet plads. Hvis man nævner en tekst, der ikke er multimodal, så skal alle løbe ind i midten og bytte modalitet med en anden.

Variationer

Kan laves med genrer, ordklasser i sprogfag, forskellige typer af tal eller andet med mere end fire kategorier.

Evaluering af øvelsen og tegn på læring

Eleverne bevæger sig, når deres modalitet indgår.
Eleverne kan fortælle om multimodalitet i opsamlingen.