Diktatløb

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

 

Læreren kopierer nogle sider i en læsebog el. anden tekst, klassen arbejder med. Hver side lægges i en plasticlomme, og hænges op rundt omkring i skolegården/på sportspladsen (få  evt. eleverne til at hjælpe med at hænge dem op).

Plasticlommerne er nummererede. Der skal være et fælles udgangspunkt, hvor eleverne har papir og blyant liggende. Eleven løber først ud til forskellige plasticlommer og læser teksten. Herefter løber eleven tilbage til udgangspunktet og skriver alt ned, hvad han/hun kan huske fra siden. Herefter løber eleven ud til næste plasticlomme med næste nummer og læser teksten, løber tilbage og skriver det ned han/hun kan huske osv.

Eleverne er efter øvelsen sammen i par, hvor de retter hinandens diktater og i samarbejde retter stavningen af de ord, som evt. skal rettes. Eleverne kan spørge læreren om hjælp, hvis der er nogle ord, eleverne er i tvivl om. 

 

Variationer

For at få mere bevægelse på øvelsen, kan sedlerne evt. hænges op i træer/legestativer, så man skal klatre lidt for at se teksten.

Eleverne kan inddeles på forskellige niveauer ved at sedlerne har forskellige farver efter sværhedsgrad.  Blå er eksempelvis = svære ord, gul = mellemsvære og rød = lette ord. Eleverne kan så inddeles efter niveau og kan gå efter de sedler der passer til deres niveau.

Man kan også påføre hver tekstseddel en bevægelsesform. Når eleven har skrevet ned hvad de kan huske, skal de lave den bevægelsesform, der stod på sedlen hen til den næste plasticlomme. Bevægelsesformerne kan være gang, løb, koldbøtte, rulle, kaninhop, krydsløb osv.

Kan også laves i engelsk eller tysk.  Når eleverne har læst siden, skal de tilbage og skrive det på dansk eller på det fremmede sprog.  

Øvelsen er udarbejdet efter inspiration fra Herskindkolen, Skanderborg Kommune.

Download denne øvelse som pdf