Dominoleg

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

En elev begynder dominorækken ved at sige f.eks. "fugl" og placere sig fysisk, så der kan opstilles en række bag eleven. Næste elev i rækken sætter et nyt ord på f.eks. "fuglebad", som kan fortsættes med "badedyr" osv.

Legen kan med fordel udføres udendørs i skolegården.

Få evt. eleverne til undervejs at skrive deres ord ned på asfalten med gårdkridt. Så kan de gå ned bag i rækken og fortsat være med til at spille domino. Når rækken ikke kan finde på flere ord, kan læreren dele klassen op i flere grupper, som så laver "siderækker" til den oprindelige dominorække.

 

Variationer

Øvelsen udføres på den måde som ord-domino, hvor ordene er bestemt på forhånd. Eleverne skiftes til at lægge ordkort ovenpå ordkort. Hertil bruges ordkort, som læreren har lavet på forhånd.
Øvelsen kan også udføres i sprogfag, fx engelsk og tysk.

Denne øvelse er udarbejdet af Lene Faaborg Stenger og Tine Bromerholm, Tønder Kommune.