Dyr i kredsløb

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Læreren stiller en rund bane op, markeret med de 7 kegler. Rundkredsen behøver ikke at være stor. Inde i kredsen lægges alle bogstavbrikkerne med bogstaverne opad. Der stilles en spand/kasse med billedkortene midt i kredsen.

Eleverne deles i grupper af tre elever. Hver gruppe får en kegle, hvor de ”hører til”.
En elev fra hver gruppe løber ind i midten og henter et billede til gruppen og løber retur til gruppen. Gruppen skal i denne øvelse stave til dyret på billedet. Næste elev løber ind i kredsen og leder efter dyrets forbogstav. Når bogstavet er fundet samles det op, og eleven skal nu løbe en runde om kredsen af kegler og hjem til gruppen igen. Næste elev løber af sted ind efter nr. 2 bogstav i dyrets navn, hvorefter eleven ligeledes løber rundt om alle kegler i kredsen og hen til sin gruppe igen. Sådan fortsætter eleverne indtil alle elever i gruppen har fundet et dyrebillede og eleverne sammen har fundet bogstaver, så navnet på dyret til sidst er stavet korrekt.

Variationer

Kan udføres med andre ordkategorier eller i andre fag.
For de yngste elever kan man nøjes med, at de skal finde forbogstavet og ikke stave hele ordet.
Hvis man vil have ekstra bevægelse, kan man lægge alfabetkortene med bogstaverne nedad.  Eleverne skal således lede længere efter hvert bogstav.
Eleverne kan også få til opgave at skrive en historie eller sætninger om dyret/dyrene.
Øvelsen kan udføres i alle sprogfag.