Gramma Champ

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Der tegnes en bane op flere steder i skolegården. Banen har fire felter med henholdsvis navneord, udsagnsord, tillægsord og egennavne. Eleverne deles op i grupper på fire til fem elever, som skal stille sig tre meter fra hver deres bane bag ved en streg. Første elev kaster en ærtepose ud i cirklen, og løber derefter ud og tjekker, hvilken ordklasse, der står i det felt, hvor posen landede. Eleven kaster derefter posen hen til næste mand i rækken.

Eleven løber tilbage til gruppen og skriver et bud på et ord fra ordklassen på et stykke papir (eksempelvis: Navneord: Bold eller Egennavn: Birkerød). Eleverne må gerne hjælpe hinanden med at finde frem til løsningerne. Eleven skal huske at skrive, hvilken ordklasse ordet skal tilhøre. Papiret lægges i holdets plastikpose. Efter X antal minutter afleveres poserne til læreren.

Læreren tæller de rigtige svar (eventuelt sammen med eleverne) og afgør, hvilken gruppe, der er ugens Gramma Champ.

Variationer

Øvelsen kan bruges i andre fag og med andre sproglige discipliner indenfor danskgrammatikken (eksempelvis andre bøjningsformer).