Halli Hallo

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Eleverne deles i grupper af fem til seks elever.

De enkelte grupper stiller alle op på en række - undtagen én fra hver gruppe, der har bolden. Eleven med bolden beslutter sig for et dyr, som de andre skal gætte. For at hjælpe de andre, giver eleven forbogstavet ved eksempelvis at sige: "Et dyr med K?". Herefter kaster eleven bolden til den første i rækken. Denne svarer eksempelvis "Ko", og kaster bolden tilbage til spørgeren. Gætter eleven forkert, kaster spørgeren bolden til den næste i rækken osv. Hvis hele rækken får lov at gætte uden at gætte rigtigt, må spørgeren give et bogstav mere og starte med at kaste bolden til den første i rækken igen.

Når det rigtige dyr gættes, slår spørgeren bolden hårdt i jorden eller kaster den højt op i luften og råber "Halli", hvorpå han løber væk fra rækken. Eleven, som gættede rigtigt, skal hurtigt få fat i bolden og råbe "Hallo". Spørgeren - som er løbet væk - skal stoppe på "Hallo" og danne en "basketkurv" med armene. Eleven med bolden må tage tre skridt mod spørgeren. Ved det tredje skridt skal eleven stå stille og forsøge at kaste bolden ned gennem spørgerens arme. Hvis eleven rammer igennem armene, bliver denne elev den nye spørger og skal finde på et nyt bogstav og dyr.
Det er bedst at lege denne øvelse udendørs eller i en hal.

Variationer

Øvelsen kan også udføres ved at eleverne gætter mange forskellige kategorier eller ordklasser som f.eks. navneord eller udsagnsord.
For ældre elever kan man lave mere komplicerede kategorier eller lege legen på engelsk eller tysk.
En anden variationsmulighed er, at man skal stave det ord, man gætter på.