På nethinden

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Ordkort med det ønskede læringsaspekt placeres under kegler på en stor bane, fx i skolegården. Der ligger ét ord under hver kegle. Alle elever vælger en fast plads udenfor banen og tager hæfte og blyant frem. Bevægelsesterningen kastes, og eleverne bevæger sig hver for sig på den viste måde ud til en vilkårlig kegle. Hver elev læser ordet under sin kegle, koncentrerer sig om at huske ordet, lægger det tilbage igen og bevæger sig tilbage til hæftet på samme måde som derud for at skrive ordet samt keglenummeret i hæftet.
Dernæst kaster eleverne terningen på skift, som de bliver færdige til, evt. flere samtidigt, og øvelsen gentages, indtil alle ord er nedskrevet i hæfterne. Eleverne retter stavningen af hinandens ord i par. Ved uoverensstemmelse i stavemåde, må terningen kastes igen, og de må ud og det rigtige svar undersøges under den givne kegle.

Variationer

Øvelsen kan udvides, således at eleverne laver overskrifter i deres hæfter, fx substantiver, verber, adjektiver, adverbier osv. Udover at huske ordet, skal det også placere ordet under den rigtige overskrift.
Øvelsen kan også anvendes i sprogfag, hvor gloser skal indlæres/systematiseres. 
Øvelsen kan også anvendes i indskolingen, hvor eleverne skal ordne ord i emner, fx dyr, farver, mad, tal, redskaber. Ordet huskes og kategoriseres.