Skrivestafet

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

 

Eleverne deles i 2-5 lige store hold. Der vælges en afstand, eleverne skal løbe. Hvert hold får tildelt et tavleområde/papir samt noget at skrive med, der skal fungere som depeche. Holdene skal stå bag startlinien. Startlinien kan evt. være udenfor klasseværelset, så stafetten går ind i klasseværelset til tavlen.

Læreren fortæller hvad kravet til sætningerne, der skal skrives på tavlen, er, fx 10 ord i sætningen samt korrekt tegnsætning, en sætning med så mange tillægsord som muligt eller en sætning om et bestemt emne eller genre.

Den første fra alle hold løber ind og begynder en sætning ved at skrive et ord. Så løbes der retur og næste elev fra holdet løber ind til tavlen og fortsætter. Når alle hold er færdige med deres sætning, går alle fælles ind i klassen og gennemgår alle sætninger og retter eventuelle fejl.

 

Variationer

Øvelsen kan udføres i sprogfag.
Læreren kan også begynde sætningerne ens med tre ord, eks. "Der var engang" eller "Jeg drømmer om…"

Denne øvelse er udarbejdet af Lene Faaborg Stenger og Tine Bromerholm, Tønder Kommune.