Stjerneord

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

 

Fordel ordkort fra Ordklassesafari (eller kort du selv har lavet med ord fra alle fem ordklasser på hver sin farve papir) under de fem talkegler i en stjerne. Der må gerne være forhindringer undervejs ud mod stjernens spidser.

Eleverne er sammen i par. Parrene slår med terningerne og løber til den kegle, tallet viser. Slår man seks, så må eleverne selv vælge ordklasse.
Parrene skal hente et kort fra hver ordklasse. Hvis de slår det samme antal med terningen flere gange, kan de vælge at bytte deres kort med et andet kort fra samme ordklasse. De må dog ikke kigge på det nye kort før de er tilbage i stjernens midte. Man tager dermed en chance.
Hvis man ikke ønsker at bytte kortet, løber de blot ud til keglen og tilbage igen.

Løbemåder:
Lige tal: Armkrog med ryggen til hinanden
Ulige tal: Trillebør eller krabbegang

Når parret har hentet fem ord, skal de danne en lille historie på 2-3 sætninger, hvor ordene indgår, og hvor der samtidig fokuseres på tegnsætning. Efterfølgende bytter grupperne historier og de skal sætte ring om ord fra en bestemt ordklasse alt afhængig af, hvilken ordklasse de har fokus på.

 

Variationer

Opstil stjernen udenfor og brug naturlige forhindringer som fx borde/bænke, legestativer, små jordvolde, cykelskure, blomsterkummer osv.
Lav turene ud til stjernens spidser længere, hvis fokus primært skal være på fysisk aktivitet.
Vælg andre løbemåder, der knytter sig til lige og ulige øjne på terningen.

Denne øvelse er lavet i samarbejde med Sproggren.dk 

Evaluering af øvelsen og tegn på læring

Formålet er, at eleverne lærer om ordklasser og eleverne træner at udtrykke sig i skrift. Eleverne træner at anvende beskrivende og berettende fremstillingsformer og at sætte tegn.