Kemistafet - Det periodiske system

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Øvelsen kan udføres udendørs, i gymnastiksalen eller på et gangareal. Jo større arealet er, des mere får eleverne bevæget sig. Kortene med grundstoffernes symboler placeres med teksten nedad i øvelsesarealet. Kortene kan evt. placeres under en kegle. Flere kort kan placeres under samme kegle. Klassen inddeles i grupper på tre. Hver gruppe får en spilleplade og alle grupper stiller sig i samme afstand fra keglerne.

Nu gælder det for de enkelte grupper om at finde de symboler, der svarer til grundstofferne på spillepladen. Den første elev fra hver gruppe løber hen til en kegle for at finde et korrekt symbol. Hvis der er flere kort under én kegle, må eleven vende alle kort. Hvis eleven ikke finder et korrekt symbol, løber han/hun tilbage til gruppen, hvorefter næste elev løber ud og kigger under en kegle. Hvis eleven finder et korrekt symbol, er det tilladt at kigge under endnu en kegle og dermed have mulighed for at finde to korrekte symboler. Den gruppe, der først får udfyldt sin spilleplade, har vundet. 

 

Variationer

I stedet for det periodiske system, kan der arbejdes med andre temaer inden for fysik/kemi, eksempelvis kemiske formler. 

Selve øvelsen kan også fint tilpasses til andre fag - f.eks. matematik med regnearter, regnestykker og facit.