Syre-base kampen

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Eleverne deles i to og stiller sig op i rækker, med ansigtet mod hinanden. Der er ca. 1,5 meter mellem rækkerne. Den ene række er syre og den anden er base. Læreren råber nu et stof, fx opvaskemiddel. Da sæben er basisk, skal alle baserne forsøge at fange alle syrerne. Syrerne skal flygte bagud og nå ned i syrens hjemme-område, som ligger ca. 20 m. væk og er markeret med kegler. Bliver eleverne fanget, skal de med over på modsatte hold. Sådan fortsættes der med kendte og måske mindre kendte stoffer. Råbes et neutralt stof, og nogen bevæger sig, så skal de elever også over på modsatte hold. 

Variationer

Øvelsen kan også udføres med andre kategorier fx: pattedyr og andre dyr, grøntsager og frugter, faste og flydende stoffer/gasser fra det periodiske system. Når eleverne kender legen, kan de selv udtænke emner til en kategori på kort og læreren læser dem op enkeltvis og herefter fanger eleverne hinanden som ovenfor.

Eleverne kan starte i rækkerne med at ligge eller sidde, løb kan erstattes af hink, hop el.lign.