Kast og grib verdensdele, lande og byer

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Eleverne deles op i hold med ca. fem på hvert hold. Hver gruppe har en bold og et kontinent i Sydamerika, Europa, Afrika, Asien osv.

Hver gang en elev kaster en bold, skal han/hun nævne et land. Når man modtager bolden, skal man først sige landet (eller hovedstaden) fra den man modtog bolden fra. Derefter siger man navnet på et nyt land og kaster bolden videre.

Efter ca. fem minutter rokerer holdene, så alle hold kommer alle kontinenterne igennem.

Til sidst samles alle grupperne i et superkontinent, hvor man skal finde på en by i det land som nævnes.

Variationer

Legen kan også bruges til, at eleverne skal øve navnene på fx grundstoffer og dyre- og plantearter.

astra_logo_øvelser