Landequiz

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Geografi

Hver elev får et A4-papir med et skema, hvor der i øverste række står: land, hovedstad, sprog, indbyggertal, areal, særlige kendetegn. Skemaet skal have det antal rækker, som svarer til det antal lande, der ønskes at arbejde med.

Rundt i klassen, på gangarealet eller i udeområdet placeres små svarkort (må gerne gemmes lidt) med oplysninger om de forskellige lande. Med Island som eksempel laves små svarkort med følgende ord: Island (land), Reykjavik (hovedstad), islandsk (sprog), 325.000 (indbyggertal), 103.000 km2 (areal), geotermisk område (særlige kendetegn).

Eleverne skal bevæge sig rundt i øvelsesområdet, finde svarkortene og indplacere dem i det udleverede svarskema. Hvis eleverne ikke kan indplacere svarene, må de søge efter oplysninger i geografibogen.

Variationer

Øvelsen kan tage udgangspunkt i det tema, klassen arbejder med i den pågældende periode, eksempelvis Sydamerika. Oplysningerne, som eleverne skal finde, kan variere alt efter, hvilke forhold læreren ønsker at lægge vægt på. I stedet for ovennævnte forslag kan der eksempelvis opereres med naturforhold, geologisk kredsløb, industri og det globale vindsystem. Samtidig kan øvelsen bruges i andre fag, eksempelvis historie, hvor der tages udgangspunkt i historiske begivenheder.