Ordræs

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Øvelsen skal foregå på et tomt gulvareal, der kan rumme klassen. Midt på gulvarealet placeres et stort antal kort (eksempelvis 300 kort - jo flere jo bedre) med ord, som alle har med geografi at gøre. Ordene på kortene må gerne passe til flere temaer inden for geografi og kan både være generelle eller specifikke. Eksempler på ord: (uland, hovedstad, Budapest, orkan osv…). Læreren kan søge inspiration i de ord, der bliver brugt i faghæftet om faget.

Læreren udpeger et tema, og det er så elevernes opgave at samle flest mulige ord fra bunken, som kan knyttes til temaet. Vinderen er den elev, der har samlet flest mulige rigtige ord, når læreren siger stop. Eksempler på temaer: Økonomi, vejrforhold, lande, miljø osv. Det er vigtigt, at cirka 50 ord passer til hvert tema. Derfor er det en god idé, at have både generelle, svære, lette og specifikke ord.

 

Variationer

Legen kan bruges i andre fag, hvor temaer og ord afspejler det enkelte fag.