Kristen tidslinje

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Kristendom

Eleverne deles i mindre grupper, antallet er ikke afgørende. Hver gruppe får et højdepunkt fra kristendommens historie, som de skal finde information om samt lave et lille oplæg om. Afslutningsvis stiller eleverne sig op i kronologisk rækkefølge på en tidslinje og fremlægger gruppevis.
Med ”kristen tidslinje” får eleverne således en visuel og kropslig fornemmelse af, hvordan de historiske begivenheder er placeret i forhold til hinanden, og hvordan de kan være indbyrdes forbundne.

 

Variationer

Øvelsen kan også tage udgangspunkt i en person - fx begivenheder i Jesu liv.

Lav tidslinien over en handling i en roman. Eleverne vælger de vigtigste ting ud og placerer dem selv og arket på en række, hvorefter de skal begrunde deres valg.

Lav sedler med forskellige regnestykker fx. 5*4= , 7*7=, 9*6=. Alle eleverne danser rundt og når musikken stopper skal man stille sig i den rigtige rækkefølge.

Der arbejdes fx. med "Lille Virgil". Eleverne inddeles i hold og løber på skift ud til en bunke med navne og tager ét navn af gangen. Derefter skal de lave en rækkefølge ove hvilke personer man høre mest om i bogen.