Centicube bowling

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Eleverne inddeles i par. To par spiller mod hinanden. Hvert par får udleveret et forskelligt antal centicubes. Centicubsene stables i 2-10 tårne med tre i hver, hvis det er tre-tabellen, der skal trænes.  Én elev sidder ved tårnene, og en anden elev skal ramme tårnene med bolden/kuglen.  Eleverne tæller, hvor mange treer-tårne der er væltet og dermed hvor mange centucubes, der i alt er blevet nedlagt. Hvilket par får nedlagt flest tårne?

 

Variationer

 • Hvis man vil have lidt mere bevægelse i øvelsen, kan man indføre en regel om at  hoppe eller hinke det antal centicubes man har væltet, mens man sammen i parrene siger tabellen højt.

 • Varier tårnenes størrelse, ex. fire centicubes, hvis fire tabellen skal trænes osv.

 • I stedet for at trille bolden hen mod tårnene, kan bolden puffes med næsen eller der kan anvendes et rør, som kan justeres, så retningen kan bestemmes, hvorefter bolden trilles gennem røret og hen imod tårnene.

 • Øg antallet af kast med bolden.

 • Ændrer redskabet, der skydes med: ærtepose, vandflase, stor/lille bold etc.

 

Denne øvelse er indsendt af Klaus Blicher Jepsen