Cirkelstafet

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Keglerne stilles op i en cirkel. Eleverne får hver et tal tildelt mellem 1 og 10 og stiller sig ved den pågældende kegle. Der skal stå flere elever ved hver kegle. Læreren er placeret i midten og siger et regnestykke. Hvis resultatet på regnestykket f.eks. giver 5 skal alle 5´erne løbe en omgang udenom cirklen. Man konkurrerer med de andre 5´ere, og det gælder om at komme først tilbage på sin plads.

Læreren varierer mellem regnarterne. Skal det være mere komplicerede regnestykker, kan læreren vælge at vise regnestykket på et papir eller skrive det på tavlen. Når eleverne kender legen godt, kan det også være eleverne, der opfinder regnestykkerne.

 

Variationer

Regnestykket kan også bestå i at finde tværsummen af et tal f.eks. 5764.

Øvelsen kan også udføres i sprogfag, hvor eleverne arbejder med ord, de skal oversætte. Eleverne får tildelt et ord/begreb f.eks. frugt, køretøjer, sportsgrene. Læreren siger så f.eks. apple, så er det dem med ordet fruit, der skal løbe.

Ligeledes kan I arbejde med farver i de mindre klasser. Eleverne får tildelt farver og læreren siger en ting på dansk/engelsk, der er blåt. Herefter løber de blå.


Denne øvelse er udarbejdet af Lene Faaborg Stenger og Tine Bromerholm, Tønder Kommune.