Dartregning

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Klassen deles op i mindre grupper af tre til fem elever.
En elev i hver gruppe har en lommeregner, mens de andre spiller mod hinanden. Den ene kaster de to dart-pile, og så skal alle forsøge først at finde frem til facit af de to ramte tal, f.eks. 13 x 19. Eleven med lommeregneren er dommer og "facitliste". Det giver 10 point hver gang, eleverne regner rigtigt. Når alle elever har været igennem en runde, udnævnes den elev med flest point som vinder, og han/hun overtager lommeregneren.

 

Variationer

Øvelsen kan også udføres ved at spille med double og triple på dartskiven, så tallene kan blive endnu større. Eleverne kan også kaste med tre pile og udføre forskellige regnestykker: Første pil x, anden pil +, tredje pil.

Hvis I ikke har dartskiver til rådighed, kan legen også udføres i skolegården eller på tavlen, hvor der tegnes en simpel dartskive med kridt. Eleverne kaster så med ærteposer, badmintonbolde eller eventuelt en blyant eller en tusch som pil.

I kan også regne på, hvor stor sandsynligheden er for at ramme bulls-eye eller eksempelvis et lige/ulige tal.