Find Facit

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

 

Eleverne deles i par, der stiller sig op bag en given linje fx i skolegården. Foran hvert par ligger 10 opgavekort med én opgave på hvert kort inden for et bestemt emne samt en lineal. Alle par har de samme 10 opgavekort, således at alle par skal løse de samme 10 opgaver. På banen opstilles 10 nummererede kegler. Under hver kegle ligger ét facit. Hvert par vælger et opgavekort med en opgave og løser denne. Herefter kaster de med bevægelsesterningen og bevæger sig på den viste måde ud til kegleområdet. De skal finde keglen med det facit, der passer til opgavekortet. Når facit er fundet, bevæger de sig på samme måde tilbage til læreren og giver denne opgavekortet og siger keglens nummer. Læreren har et kontrolark og godkender svar og keglenummer. Et nyt opgavekort vælges, løses, og bevægelsesterningen kastes på ny. Spillet er slut, når alle opgavekort er løst.

Variationer

Ønskes et konkurrenceelement, kan øvelsen forgå på tid, så I kan se hvilket par, der bliver først færdigt?  
Ønskes højt aktivitetsniveau og meget bevægelse kan I sætte keglerne langt fra hinanden.
Øvelsen kan anvendes på alle klassetrin inden for forskellige matematiske fagområder (”gode venner”, addition, subtraktion, multiplikation, division, brøker, procentregning, problemregning mm.) 
Øvelsen kan anvendes inden for sprogfag med træning af fx kongruens og verbets tider.