Geometriske figurer

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Geometriske figurer tegnes, males eller hænges op på en væg i gården eller hallen. 

Tilsvarende figurer tegnes i stor form på fliserne/gulvet et sted i gården/hallen.

Eleverne deles op i to grupper. Den ene gruppe stiller op i en række ca. fem meter fra væggen med figurerne. Den anden gruppe deles i mindre grupper, der arbejder med hoppeelastikker.

Gruppen ved væggen skal på skift kaste bolden mod en af figurerne på væggen og råbe navnet på figuren. Herefter løber de ud i gården og finder den pågældende figur tegnet på fliserne. Eleverne løber rundt i figurens form og ved hver side af figuren råbes figurens navn igen, så man både visuelt, kropsligt og auditivt sanser figurens form.

Den anden del af gruppen deles yderligere ud i 3-4 personers grupper. Hver gruppe har en hoppeelastik eller blot et langt sammenbundet elastikbånd. På afstand af grupperne lægges en bunke kort med forskellige geometriske figurers navne. En fra hver gruppe henter et figurkort og løber tilbage til gruppen. De skal nu i fællesskab forme denne figur med arme, ben, hoved og elastik. Når figuren er formet, lægges kortet tilbage og et nyt kort hentes og formes.

Byt grupperne om undervejs, så alle prøver begge øvelser.

 

Variationer

Få eleverne til selv at optegne figurerne i stort form på fliserne, før øvelsen går i gang. Læreren kan også få elevene til at lave figurkortene selv og bruge de termer klassen selv anvender fx polygon, pentagon osv.
Øvelslen kan også udføres med mindre klasser, hvor kun få simple figurer tages med.


Denne øvelse er lavet af Herskindskolen.