Regnemaskinen

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Man lægger et tæppe over et bord og placerer talkort inde under bordet ("inde i regnemaskinen"). Oven på bordet lægger man to kort, fx + og 3, og ved indgangen lægges talkort. Eleven trækker et talkort (fx 5) og kravler ind i "maskinen" og finder det kort, der giver facit, - altså i dette tilfælde 8 (5+3) - og tager kortet med ud på den anden side.

Variationer

Øvelsen kan varieres på sværhedsgraden med større tal, og fx gange i stedet for plus.  Øvelsen kan også laves med små ord, rim og andet.

Evaluering af øvelsen og tegn på læring

Eleverne synes, det er en sjov måde at træne på, og materialerne er nemme at lave. Vigtigt, at der ikke er for mange elever om hver "regnemaskine", så de undgår for meget ventetid. Øvelsen kan tilpasses forskellige klassetrin, men er mest egnet til indskolingselever.