Symmetriakser og spejling på skolen

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Eleverne deles ind i grupper på fire elever. Hver gruppe får udleveret et kamera samt et bestemt antal sjippetove. Evt. to pr . gruppe.

Nu bliver eleverne sendt ud på et afgrænset område af skolen, et indendørs areal, men helst udendørs areal, hvor der er godt med luft. Legepladsen er optimal.

Grupperne skal nu finde mindst en genstand, hvor de kan udforme en symmetriakse på. Gruppen skal nu filme en lille video, der viser og forklarer, hvad dette har med spejling og symmetriakser at gøre.

Efter endt time, kan klassen se filmene i fællesskab. Det anbefales at læreren udvælger nogle gode eksempler.

 

Variationer

Øvelsen kan også udføres ved, at eleverne finder ting, der ingen symmetriakser har, og forklarer dette. 

Denne øvelse er indsendt af Malene Olsen.