Basis STOMP

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Alle elever har en rekvisit, der kan frembringe en lyd. Øvelsen organiseres nemmest ved at alle elever står i en rundkreds. Der arbejdes med rytme i 4/4 takt (hvor der tælles 1-2-3-4, 1-2-3-4), og i begyndelsen slår alle elever alle taktslag 1-2-3-4 med deres rekvisit. Herefter slår eleverne eksempelvis 1-slaget, og der tælles 2-3-4.

Når eleverne får fornemmelse for rytmen, slås i forskellige rytmer. Èn gruppe slår alle taktslag, én gruppe slår alle 2´erne, én gruppe slår 2 og 4 og så videre. Når der slås forskellige rytmer, fremkommer nærmest musiske sekvenser, idet der slås med forskellige rekvisitter med forskellig lyd.

Matematik

 

Variationer

STOMP kan varieres efter, hvilket klassetrin der arbejdes med, idet rytmesekvenserne kan gøres sværere. STOMP kan også indgå i mere dramaturgiske opsætninger, hvor der inddrages små historier, som fortælles med drama og STOMP.