Energi og bevægelse

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Læreren giver en introduktion til, hvad energi er, og hvor meget energi, der er i et gram kulhydrat, fedt og protein. Fortæl også, hvor længe, der skal arbejdes for at forbrænde energien igen, alt afhængig af energikilden. 

Tag derefter fødevarerne frem og forklar eller skriv på tavlen, hvor meget energi der er i hver "portion". Ved at bruge energiberegneren skal eleverne regne sig frem til, hvor meget energi, der skal til for at forbrænde nok til at spise en eller flere af de fødevarer, der er stillet frem. Derefter skal de gå ud og lave aktiviteten i det antal minutter, de har regnet sig frem til. Når de kommer tilbage, kan eleverne så spise de portioner, der svarer til den energimængde, de har brugt på den selvvalgte aktivitet. Gentag eventuelt i flere runder.

 

Natur/teknik

 

Variationer

Lav en "forbrændingsbutik". Eleverne skal selv etablere forskellige aktiviteter, hvor de optjener point (eventuelt kilojoules). Pointene indløses i en "forbrændingsbutik", hvor tingene i butikken koster et antal points, som afhænger af, hvor meget energi, de indeholder.