Få styr på begreberne

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Øvelsens forløb

Først skal eleverne lave kortene: to kort skal passe sammen, et kort med et begreb skrevet med bogstaver og et kort med samme begreb, men illustret med en tegning. Når kortene er lavet spredes de ud på gulvet. Eleverne går rundt mellem kortene og på et signal fra læreren tager alle elever et kort hver. Nu gælder det om, at alle elever så hurtigt som muligt finder personen, der har et kort der matcher sit eget. Når makkeren er fundet sætter man sig ned. Det makkerpar, som sidst sætter sig ned, er ude af legen. Kortene spredes på ny på gulvet. Legen fortsætter, til vinderparret er fundet.

Variationer

For at gøre øvelsen mere aktiv kan man med fordel samle flere stik, og stadig være med i legen, når et stik er blevet fundet. Det kræver dog flere kort, men der kan sagtens være gengangere.


Denne øvelse er udviklet af: 

astra_logo_øvelser