Hvad ved vi om...

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Øvelsens forløb

Dette er et vendespil, hvor man skal finde et rum med god plads. Det kunne være en gymnastiksal, eller ude i skolegården.

Der lægges et kort under hver kegle, som stilles tilfældigt i det rum, I vælger. Hvis der er få kegler at gøre godt med, kan der lægges flere kort under hver enkel, men ikke nogen, der passer sammen.

Eleverne inddeles i to hold, som står lige langt fra keglerne. To elever fra hvert hold løber frem og trækker et kort hver. De snakker om, hvad de har fundet og hvis kortene matcher tager man dem med retur til holdet, ellers lægges de tilbage under keglerne. Eleverne skal nu prøve og huske, hvor de enkelte kort ligger således, at de er klar over det i de næste runder. Eleverne lærer efterhånden at lytte til de andre grupper og bliver mere og mere strategiske omkring legen.

Intensiteten kan øges ved at dele klassen i mindre hold og/eller lave flere kort.

Variationer

Spørgsmål og svar

 • I natur/teknologi kan det være billeder af dyr, der skal kombineres med billeder af det, de spiser, eller hvor de lever.
 • I geografi kan det være spørgsmål og svar om lande, energikilder, klima og landskaber.
 • I fysik/kemi kan det være materialer og stoffer, der skal kombineres med deres egenskaber og/eller anvendelse.

astra_logo_øvelser