Mindmap

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Øvelsens forløb

Denne øvelse er et stafetløb.

Klassen opdeles i fire hold og hvert hold har et stort ark papir eller karton, der skal udfyldes som en  mindmap. Der er ligeså kun et skriveredskab per hold. Nu skal en elev fra hvert hold starte med at løbe ned til det tomme ark med en blyant og skrive et ord eller et begreb inden for et bestemt aftalt område. Så skal eleven løbe tilbage til sit hold og aflevere blyanten til den næste, der skal løbe. Stafetten stoppes efter et aftalt tidspunkt.

Pointoptællingen kunne foregå således:

- 1 point for hver rigtigt ord/begreb, der er nedskrevet.

- 2 point for ekstra svære begreber som læreren har nedskrevet på forhånd.

Variationer

Tilbage i klassen kan eleverne sættes til at systematisere deres ord ved at sætte overskrifter på dem. Og efterfølgende kan klassen lave et stort mindmap.

Øvelsen er udviklet af:

astra_logo_øvelser