Begrebskort

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Øvelsen vil typisk foregå i klasselokalet, men kan også flyttes til eksempelvis gangen eller udeområdet. Hver elev trækker et kort med et ord, der knytter sig til en samfundsfaglig begivenhed eller begreb, eksempelvis planøkonomi, jordskredsvalget og primær sektor.

Eleverne går sammen to og to og forklarer den begivenhed, de har trukket. Når begge har forklaret begivenheden, bytter de kort. Herefter finder eleverne en ny makker og forklarer begivenheden på deres nye kort.

Variationer

Øvelsen kan tage udgangspunkt i en lang række emner inden for samfundsfag, og er nem at knytte til fælles mål, da øvelsen samtidig åbner op for diskussion af moralske og etiske spørgsmål. For at skabe diskussion kan det dog kræve, at læreren opfordrer til dette ved at stille spørgsmål til eleverne. Øvelsen er god i øvrige humanistiske fag.