Samfundsdomino

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Øvelsen vil typisk foregå i klasselokalet, men kan også flyttes til eksempelvis gangen eller udeområdet. Læreren printer på forhånd dominobrikkerne ud eller laver nogen selv, så det ene ord på hver brik passer sammen med et andet ord på en anden brik. Ordene skal være inden for samfundsfaglige temaer, eksempelvis politik, økonomi, produktion, kulturelle forhold osv. En brik kan eksempelvis have ordene "FN - højkonjunktur". Denne brik kan kobles til "NATO - Konservative", som igen kan kobles til "Regeringsparti - Tertiær sektor", idet FN passer til NATO og Konservative passer til Regeringsparti.

Eleverne får hver en dominobrik, hvorefter alle elever går rundt mellem hinanden og via dialog finder en person med en dominobrik, som passer til ens egen. Når to personer er parret, finder de sammen med næste person til at fortsætte "dominoslangen". Legen slutter, når alle elever er koblet sammen til én lang dominorække.

Variationer

Øvelsen kan nemt bruges i andre fag, ved blot at skrive ord der passer til det pågældende fag.