Laufdiktat

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Kopier af diktat-teksten og hæng dem op på væggene. De kan også hænge ude på gangen eller udendørs, hvis det er en mulighed.  Eleverne løber fra deres plads til væggen, læser en sætning ad gangen, koncentrerer sig om at huske den, løber tilbage til deres plads og skriver sætningen i deres hæfter. Så løber de igen til væggen for at læse og memorere næste sætning. Sådan fortsætter de, indtil teksten er skrevet af. Parvis retter eleverne deres tekster.

Eksempel på diktattekst

Irgendwann im Herbst wollten Fred und Jana einen Berg besteigen.

Fred legte gleich richtig los.

Er lief wie der Wind.

Irgendwo bog er um die Ecke und verschwand.

Jana ging langsam und ruhig bergauf.

Endlich fand sie Fred.

Er lag müde auf der Erde und hatte irgendwie vom Bergsteigen genug.

 

Variationer

Diktatens længde og sværhedsgrad tilpasses niveauet.