Oversæt 30

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Facitlisten bruges af en til to kontrollører, eventuelt læreren.
Del eleverne op i grupper af to til tre personer. Hver gruppe får en dansk-engelsk ordbog. Indenfor et overskueligt område, som f.eks. skolegården, hænges de 30 kort op eller lægges ud. Brug sten eller kegler til at lægge over kortene, så de ikke blæser væk.


Gruppen slår med terningen, som f.eks. viser fem. Gruppen skal nu finde opgave fem. Gruppen må gerne dele sig og råbe et kodeord, eksempelvis "Kykliky", når den rigtige post er fundet. Så samler gruppen sig ved den fundne opgave fem. Eleverne skal oversætte sætningen, og gruppen går samlet til en kontrollør for at afgive svaret. Er oversættelsen rigtig, slår gruppen igen med terningen og lægger det nye tal til de fem, f.eks. 5+3 = 8. Gruppen skal nu finde opgave otte, oversætte, afgive svar, slå med terningen, lægge de to tal sammen osv.

Er oversættelsen forkert, går gruppen tilbage til opgaven og løser den igen.

Variationer

Oversæt 30 kan udføres med andre faglige indgangsvinkler. I matematik kan I f.eks. bruge regnehistorier og i dansk kan I arbejde med grammatik.
Øvelsen kan også bruges i andre sprogfag som tysk og fransk.

Sværhedsgraden kan varieres i forhold til elevgruppen