Scrabble-stafet

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Øvelsen udføres i en skolegård, på boldbanen eller i svømmehallen (hav da laminerede bogstavkort). Del eleverne i grupper på tre til fire elever. Hver gruppe har en base i den ene ende af området, og bogstaverne lægges, med bagsiden opad, i den anden ende af området.

Nu skal en elev fra hvert hold på skift løbe ned og tage et bogstav. Grupperne skal danne ord på kryds og tværs som i scrabble. De elever, der ikke løber, skal sammensætte ord og finde de bedste kombinationer. Når der er gået et vist tidsrum, eksempelvis fem minutter, stopper øvelsen, og I tæller hvilket hold, der har dannet flest ord. Lad derefter gruppen forklare de forskellige ord.

Variationer

Øvelsen kan også udføres på dansk med de yngre klasser eller i andre sprogfag.

Holdet kan eventuelt hente joker-bogstaver hos læreren. Løb hen til læreren og forklar på sproget, hvilket bogstav, holdet mangler, og til hvilket ord. Læreren kan så fremstille bogstavet på stedet med papir og tusch.