The Grammar Dice

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Eleverne deles op i grupper/teams på 3-4 personer. Hver gruppe får en terning (gerne en lommeterning eller skumterning), som eleverne skiftes til at slå med for at løse opgaven.

Læreren kan også vælge, at hele klassen slår i fællesskab inden opgaveløsning - ellers får hver gruppe bare en terning:

Opgaveark:

1) Write a verb on the black board or your computer.

2) Do a verb (vis et udsagnsord/verbum, som teamet skal gætte, f.eks. ”to jump”.)

3) Write a verb in present tense.

4) Do two verbs and put them into a sentence (f.eks. “I walk and talk a lot.”). Teamet skal gætte verberne.

5) Write a verb in past tense.

6) Tell and show a verb - you may do and talk the verb, but not mention the verb.

Hvis eleven, der slår med terningen, laver fejl, skal hele gruppe f.eks. lave en forudbestemt aktivitet/bevægelse, som læreren har skrevet på tavlen eller slå med en aktivitetsterning.

Variationer

Der kan også arbejdes med andre grammatiske opgaver som f.eks. navneord.
Øvelsen kan også med fordel bruges i sprogfag eller tilpasses til matematik eller hvilket som helst andet fag - alt afhængig af opgavetyperne på terningens sider.

Evaluering af øvelsen og tegn på læring

Øvelsen her kan bruges som en sjov og aktiv evaluering af det faglige stof, hvor eleverne undervejs og i samarbejde aktivt indlærer bestemte grammatiske regler og/eller områder - alt afhængig af fag og fagligt indhold.