Julekalender 2018

Jeg er interesseret
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis materialer!

  Dyk ned i Sæt Skolen i Bevægelses skatkiste med inspiration og materialer. Vi har mere en 150 konkrete øvelsesforslag til alle trin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark. Besøg "Bevægelsesfabrikken", hvor dine elever kan skabe skøre og aktive film, som alle kan bevæge sig til. Eller involver de ældste med "Bevæg udskolingen!" - Find det hele her!

  Inspiration og materialer
 • Book et kursus

  Sæt Skolen i Bevægelse kommer ud på din skole og laver kursus for hele personalet. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Kurser

Velkommen til bevægelsesjulekalenderen 2018

Bevægelsesjulekalenderen er udviklet af Sæt Skolen i Bevægelse, og er et gratis bud på en aktivitetsskabende julekalender, som klassen kan bruge i den hyggelige december måned. Julekalenderen kan bruges på alle klassetrin. I mange af aktiviteterne gives bud på progressionsmuligheder.

Såfremt du har tilmeldt dig Sæt Skolen i Bevægelse kampagnen i dette skoleår (2018/2019), vil du automatisk modtage en julekalender, pointtavle og lærervejledning.

Nogle af aktiviteterne er udviklet i et samarbejde med Louise Lock Jensen, Zsombor Kiss, Thomas Bernhard og Torben Jespersen.  

 

Sådan gør du:

Klassen scanner dagens QR-kode på plakaten og ser videoen, mens de laver dagens brain break, dvs. en kort aktiv pause, hvor alle får ilt til hjernen og ny energi til det videre arbejde i fagene. Du kan også vælge at tilgå dagens låge direkte fra hjemmesiden her. 

I år sætter vi fokus på, hvordan vi kan skabe et fælles sprog omkring bevægelsen. Det gør vi ved at komme med vores bud på, hvordan de forskellige brain breaks kan inddeles i de fire kategorier:

 • Tillid og samarbejde 

 • Koncentration og opmærksomhed

 • Koordination

 • Puls

Det er bevægelseskategorier, der på hver deres måde undersøtter elevernes læring. 

QR-koden bliver tilgængelig kl. 10:00 skoledagen før den skal bruges, så undervisereren, eller nogle af eleverne, har mulighed for at forberede sig på at præsentere aktiviteten. Den sidste uge inden juleferien kan alle låger tilgås fra mandag den 17. december. 

Deltag i konkurrencen: 

Gæt med på, hvilken bevægelseskategori I har lavet de pågældende dage og vind en fed dagsoplevelse i nærområdet for hele klassen. Det gør I ved at tilføje de medsendte klistermærker på pointtavlen og afsluttende sende et billede af jeres bud til os på ssib@skoleidraet.dk. Vi skal modtage mailen, inden I går på juleferie. 

Mange af aktiviteterne kan placeres i flere forskellige kategorier. Læs mere i lærervejledningen for at blive inspireret til, hvordan I kan arbejde bevidst med, at bevægelse kan være mange ting - det er ikke kun sved på panden. 

Print lærervejledningen her. 

Print bevægelseskategorierne her.