Forside/Nyheder/Silkeborg-lærer er Danmarks Sejeste Idrætslærer 2023

IdrætsfagetNyheder

22. januar 2024

Silkeborg-lærer er Danmarks Sejeste Idrætslærer 2023

Anne Møller fra Th. Langs Skole i Silkeborg blev overrasket af skolens elever og lærere, da hun til stor jubel modtog titlen Danmarks Sejeste Idrætslærer 2023.

Silkeborg-lærer er Danmarks Sejeste Idrætslærer 2023

Konfettiregn, flag og 400 ellevilde elever. Der var linet op til den helt store fejring af idrætslærer Anne Møller, da hun blev overrasket i Th. Langs Skoles skolegård mandag den 22. januar og kåret til Danmarks Sejeste Idrætslærer 2023. En pris som Skole OL og Dansk Skoleidræt står bag.

– Det er helt vildt – meget overvældende. Jeg er enormt stolt over at vinde i så skrapt et felt. Alene at jeg var i finalen var specielt. Og at jeg så får sådan et flot stemmetal, det havde jeg bestemt ikke regnet med, siger en begejstret Anne Møller.

Alle har kunnet stemme online på deres favorit blandt fem finalister til prisen. Det valgte godt 2.000 personer at gøre, og deraf blev Anne Møller topscorer med 603 stemmer.

– Jeg tror, jeg i sin tid blev indstillet, fordi jeg brænder for idræt og bevægelse. Jeg synes, det er vigtigt at præsentere eleverne for nogle grundmotoriske færdigheder, så de bliver dus med egen krop. Og så går jeg forrest og viser både mine styrker og svagheder, så eleverne kan se, at idræt er ufarligt – og helt igennem et fantastisk fag, siger Anne Møller.

Med prisen vinder Anne Møller 25.000 kr. til A-Sport til brug på nyt udstyr til skolens idrætsundervisning samt et kursus fra Dansk Skoleidræt til alle skolens idrætslærere til en værdi af 7.500 kr.

Fakta om prisen

Danmarks Sejeste Idrætslærer kåres i 2023 for femte gang. Det er Dansk Skoleidræt, Skole OL og DIF, som står bag prisen.

Med prisen hyldes idrætsfaget og de mange fantastiske idrætslæreres indsats. Målet er at skabe større anerkendelse af idrætsfaget og sætte fokus på, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling.

Denne gang kiggede man efter at finde den idrætslærer eller det idrætslærerteam, som mestrer at gøre idrætsfaget til et fag, hvor fællesskabet er i højsædet, og som formår at inkludere alle eleverne i aktiviteterne.

Lærere, elever, forældre eller skoleledere har haft mulighed for at indstille kandidater til prisen. Der kom knap 200 indstillinger, hvorfra et ekspertpanel fra Skole OL, DIF og Dansk Skoleidræt udvalgte fem finalister. I januar har alle kunnet stemme på deres favorit i en afstemning på skoleol.dk, og blandt mere end 2000 afgivne stemmer endte Anne Møller som vinder med 603 stemmer.

De fire andre fantastiske idrætslærere, der var med i afstemningen, var Bjørn Goldberg fra Jens Jessen-Skolen i Sydslesvig, Tina Knudsen fra Frejlev Skole i Aalborg, Lasse Hollen Nielsen og Freja Dujoux Dahl fra Klostermarksskolen i Roskilde samt Kenneth Erichsen og Lene Stengaard fra Skovvejens Skole i Ballerup.

Læs mere om prisen her.

Sætter sig selv på spil i timerne
49-årige Anne Møller underviser i idræt i både indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen. I indstillingen fremhæves det, at hun brænder for bevægelse, og for at idrætsfaget bliver et fællesskabsfremmende fag. Hun beskrives som modig og aldrig bange for at prøve nyt. Hun bevæger sig gerne ud i områder, hvor hun sætter sig selv på spil, hvilket inspirerer eleverne til også at turde begive sig ud på tynd is. Eksempelvis har hun gennemført et forløb i 9. klasse, hvor hun kombinerede ballet og leg. Og så har hun altid en brain break med til personalemøderne, så kollegerne også aktiveres.

– Anne formår at gøre idrætsundervisningen sjov og meningsskabende for eleverne. Hun blander krop, bevægelse, identitet og trivsel, så det styrker fællesskaberne i klasserne. Hun har styr på den idrætsfaglige værktøjskasse, og så gør hun sit for at fremme en varieret skoledag, hvor der er masser af læring med kroppen, siger Nicolai Jakob Dahl-Hansen fra Dansk Skoleidræts idrætsfaglige udvalg og en del af prisens dommerkomité.

Også Skole OL hylder årets prismodtager for at være en fantastisk repræsentant for idrætsfaget.

– Anne fortjener en anerkendelse for stort engagement, alsidighed og ikke mindst smittende energi og inspiration. Hun er en rollemodel, som formår at vise, hvad idrætsfaget kan i forhold til at danne børnene om gode sunde vaner og fællesskaber, der bidrager til høj trivsel og masser af bevægelsesglæde, siger Janni Thrane, der er projektleder for Skole OL i DIF.

Danmarks sejeste idrætsærer
Anne Møller fra Th Langs Skole i Silkeborg er Danmarks Sejeste Idrætslærer 2023

Relaterede nyheder

Søgning