Forside/Nyheder/Skolernes Motionsdag: Fra skumkanoner til personlige løberekorder

Bevægelse i skoledagenNyheder

16. oktober 2023

Skolernes Motionsdag: Fra skumkanoner til personlige løberekorder

Sidste dag inden efterårsferien er risikoen for regn stor, og Skolernes Motionsdag blev i år en regnfuld affære. Der skal heldigvis mere til at forhindre af 96% landets skoler i at deltage i verdens største motionsevent for skolebørn.

t-shirt med skolernes motionsdag

Skolernes Motionsdag er for de fleste af landets skoler anledning til at få elever og medarbejdere ud at motionere, så de kan gå på efterårsferie med røde kinder og smil på læberne. Inspirationsmaterialet fra Dansk Skoleidræt har i år haft fokus på trivsel, og det er et tema, som er gået igen på mange skoler.

FYN: Temauge om venskab kulminerede i Skolernes Motionsdag

På Tallerupskolen i Tommerup på Fyn havde hele ugen stået i venskabets tegn. De har nemlig haft temauge om ”vensomhed” og venskabsklasser. Fredagen sluttede temaugen med Skolernes Motionsdag, hvor de trodsede regnen og holdt løbefest, blandet andet med en stor skumkanon til stor fornøjelse for store og små.

GIVE: 9. klasserne overtog undervisningen på Skolernes Motionsdag

Det er efterhånden udbredt at lade skolens ældste elever planlægge og udføre programmet på Skolernes Motionsdag. På den måde får 9. årgang lov at prøve at have ansvaret og være rollemodeller for resten af skolen. Det giver også ofte dagen lidt mere kant og anderledes aktiviteter end normalt.
På Søndermarkskolen i Give blev det en motionsdag med en masse nytænkende aktiviteter.
Se de mange gode billeder fra dagen her.

MORS: Den vildeste motionsdag med farver, skum og brandbil
Dueholmskolen i Nykøbing Mors er kendt for at gøre lidt ekstra ud af Skolernes Motionsdag. De godt 800 elever og 100 medarbejdere deltog i et Color Run, der inkluderede både enorme mængder skum, røg, farver, pyroteknik, streetfood, isbil og meget mere.
Efter ”klager” fra sidste års motionsløb har man i år udvidet løbet til at vare 1,5 time i stedet for kun 1 time.
Nordjyske har taget nogle fantastiske billeder og videoer fra dagen – se dem her.

BORNHOLM: UD AT RØRE VED NATUREN
For skolerne på Bornholm stod hele ugen i motionens tegn. De har nemlig markeret Danmarks Motionsuge ved at lave masser af bevægelse hele ugen, som blev sluttet af om fredagen med Skolernes Motionsdag.
Eleverne på Åvangskolen skulle gennemføre et såkaldt ”dirtløb”, der i den grad krævede skiftetøj efterfølgende. De skulle løbe 2,4 km op og ned ad skrænter og gennem vand, mudder og buskads. Ruten gik over den giftige bro, ind i den døde stikkende skov, over den våde trædesti og ikke mindst ind på kvalmebanen. For arrangørerne handlede det om at designe et løb, der fik eleverne ud at røre ved naturen, få flyttet deres grænser og få dem til at samarbejde.
Se TV2 Bornholms dækning af dagen her.

VESTSJÆLLAND: Halloween og løb
På specialskolen Sigrid Unset Skolen i Kalundborg blev Skolernes Motionsdag kombineret med et Halloween arrangement, som skolebestyrelsen arrangerede. Udover at løbe runder i Cecilieparken blev der skåret græskar, lavet bål og lavet ansigtsmaling.
TV-Kalundborg var forbi – se deres billeder og læs mere her.

STORKØBENHAVN: Personlige rekorder
Efter hver runde på ruten i Vallensbæk naturområde fik eleverne på Vallensbæk Skole en farverig streg på hånden som bevis på den stærke indsats på løbebanen. Det gav motivation til at sætte personlig rekord. Også Borgmester Henrik Rasmussen var hoppet i løbetøjet.
Læs mere og se billeder her.

NORDJYLLAND: Freesbee-kast og æggeløb
I Brønderslev havde 9. årgang på Hedegårdsskolen arrangeret et løb med 24 poster, hvor a-klasserne og b-klasserne dystede i alt fra frisbee-kast til æggeløb og driblekunst.
Læs mere og se billeder her.

SYDSJÆLLAND: Motionsdagen ryster 7. klasserne sammen
På Gåsetårnskolen i Vordingborg bruger de Skolernes Motionsdag til noget helt særligt. Hvert år efter sommerferien bliver 7. klasserne nemlig bragt sammen fra fire forskellige matrikler, og det kræver selvfølgelig en målrettet indsats at skabe sammenhold i de nye 7. klasser. Sonny Ørregaard, som er klasselærer for en 7. klasse på skolen forklarer: ”Så det giver dem ret meget, at de bliver rystet sammen gennem motion og hygger sig på kryds og tværs, inden de går på efterårsferie.”
Udskolingen brugte dagen i idrætshallen med bordtennis, badminton og floorball, mens andre gav den gas i skoven. De mindste klasser dystede i at løbe flest runder af en rute på 400 meter.
Læs mere her.

Tak til alle jer , der har delt billeder fra dagen – se et udvalg fra Dueholm Skole, Sakskøbing skole, Tallerupskolen og Vildbjerg Skole her.

Relaterede nyheder

Søgning