Fakta om Skolernes Motionsdag

Få inspiration og didaktiske værktøjer
 • Få inspiration til Motionsdagen

  Gennem årene er der udviklet en række materialer til anvendelse på Skolernes Motionsdag. Her på siden er der masser af gratis inspiration til fx program og aktiviteter. Find dem under Inspiration til Motionsdagen.

  Inspiration til Motionsdagen
 • Få Danse-dugen til fordelspris

  Du kan nu bestille Danse-dugen til 75 kr. for fragt og ekspeditionsgebyr eller alle tre duge (Dans, Kropsbasis og Boldspil) for 150,- kr. + 75 kr. for fragt og ekspeditionsgebyr. Du skal blot udfylde formularen for at få dette gode tilbud.

  Tilmeldingsformular til Skolernes Motionsdag
 • Få nyheder, tip og baggrund om idrætsfaget

  Modtag Dansk Skoleidræts nyhedsbrev, og hold dig opdateret med udviklingen indenfor idrætsfaget, få forslag til pensum og inspiration til mere bevægelse i skoledagen fra Dansk Skoleidræts mange projekter.

  Nyhedsbrev

Fakta om Skolernes Motionsdag

98 procent af Danmarks folkeskoler deltager i Skolernes Motionsdag med omkring 355.000 aktive elever. Derudover deltager bl.a. daginstitutioner og efterskoler. Det estimeres, at der årligt deltager 700.000 børn på dagen. Tilsammen løber de, hvad der svarer til jorden rundt 35 gange.

Skolernes Motionsdag er en del af programmet Sunde Børn Bevæger Skolen, som er et samarbejde mellem TrygFonden og Dansk Skoleidræt. Det overordnede mål med programmet er, at flere børn og unge bevæger sig mere og grundlægger sunde vaner tidligt i livet.

Skolernes Motionsdag blev første gang afholdt i 1982. Ideen blev fostret af en gruppe idrætslærere, som gerne ville skabe et fælles motionsarrangement på Fyn. I starten løb eleverne udelukkende, men med årene udviklede begivenheden sig til også at omfatte andre aktiviteter.